Pentue on tulossa keväällä 2009. Hertta on astutettu Wilholla ja pentujen pitäisi syntyä pääsiäisviikolla. Nyt odotamme jännityksellä Hertan ”raskausoireita" ...

 

hpim38843.jpg  

Isä: Fiord´s Warrior

" Wilho "

Silmät: Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia

Lonkat: C

von Willebrand: Vapaa

                                                  

hertta.gif

 

  Emä: Serpamin Queen Of Heart´s

" Hertta "

Silmät: Ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia

Lonkat: A

von Willebrand: Vapaa

Haikara.gif

 

Hertan ”Odotuspäiväkirja”

02.02.2009

Meillä kävi kylässä komea nuorukainen Wilho. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä…

Siitä lähtien olen makoillut haaveilemassa Wihosta ja odottanut, että hän palaisi, mutta emäntäni sanoi, että jos olen tullakseni pieniin päin, niin eiköhän siihen tämä yksi Wilhon vierailu riitä, vaikka olisin minä toivonut, että Wilho olisi käynyt useamminkin, oli se niin iihana…..

13.2.2009

Mitään sen erityisempiä oireita ei vielä ole, mutta ruoka on maistunut hyvin toistaiseksi (normaalisti olen vähän kranttu ruokani suhteen) ja emäntäni  mielestä olen jotenkin ”apaattinen”.

14.2.2009  

 Nisäni ovat kuulemma "nöpöllään" ja vähän punertavat, emäntäni muikisteli tyytyväisen näköisenä.

18.2.2009

Ruoan haju teki aamulla jotenkin pahaa, yökötti, mutta söin sen sitten kuitenkin.

19.2.2009

Tänään se ruoan tuoksu sitten teki niin pahaa, että en suostunut syömään ollenkaan, vaan menin boksiini piiloon, kun Katja tarjosi ruokaa.

21.2.2009

Eilenkään ei aamulla ruoka maistunut ja tänä aamuna oksensin.

23.2.2009

Nyt ruokakin jo taas maistui aamullakin.

2.3.2009

Nyt on tasan 4 viikkoa Wilhon käynnistä ja vatsanympärykseni on selvästi pyöristynyt, mutta ruokahaluni ei edelleenkään ole kovinkaan hyvä.

6.3.2009

Ruokahaluni on edelleen aika olematon ja minulle on yritetty syöttää erilaisia herkkuja, jotta söisin edes jotain, eilen sain possunkieltä ja tänään olinkin sitten ripulilla. Kävimme varmuuden vuoksi eläinlääkärillä ja samalla otettiin ultra. Eläinlääkäri arveli, että pentuja olisi 5-6 +/- 1-2 pentua molempiin suuntiin. Kyllähän minä itse tiesinkin jo, että siellä on niitä pikkunatiaisia tulossa, mutta onpahan nyt virallisesti todettu, että  näin on. Emäntäni on ollut jo jonkin aikaa sitä mieltä, että niitä voisi olla n. 6-7, mutta odotellaan. Toivottavasti kaikki menee hyvin ja ehkäpä saan sen ruokahalunkin vielä takaisin.

Alla on kuva siitä, mitä tein, kun yrittivät antaa minulle ruokaa tänään. Minä kaadoin  mokoman kipon ympäri, kun eivät muuten uskoneet, että en halua syödä.

hertta_6.3jpg

12.3.2009

Vatsani alkaa pikkuhiljaa pyöristymään, mutta sitä kadonnutta ruokahalua ei oikein vieläkään ole löytynyt.  Ja vaikka en itse välittäisikään syödä sapuskaani, niin kyllä minä silti välillä yritän vahtia, ettei tuo Onnikaan  (se on se omasta mielestään komea corgi-herra, joka asuu samassa taloudessa kanssani) saa napattua ruokiani. Pitempiä lenkkejä en oikein viitsisi enää tehdä, vaikka se masu nyt ei vielä menoa haittaisi, on vaan muuten vähän sellainen olo, ettei viitsi lenkkeillä paljoa, tosin lumihangessa kyllä pääsen menemään kuin aropupu, jos vaan jossain vähänkin haiskahtaa siltä, että siellä on mennyt pupu tai myyrä. Sellaiset jäljethän on ehdottomasti käytävä tutkimassa. Vietän aika paljon aikaa boksissani lepäilemässä.

13.3.2009

Hei, katsokaa minä SYÖN! Onnikin on ihan äimän käkenä. Nyt minä kyllä itsekin ihmettelen, että minkä takia pidin melkein 3 viikkoa paastoa, kun ruoka on HYVÄÄ!

herttaja_onni13.3_027.jpg

 

Tässä näette, että on siellä masussa jotain muutakin, kuin pullaa, varsinkin kun olen syönyt muuten niin huonosti.

Hertta_13.3.20009_024.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17.3.2009

Hei, arvatkaa mikä päivä tänään on. Minä täytin 2 vuotta ! Meillä oli pienet juhlat oikein kakun kera. 

hertta_2_v_003.jpg

 

j0398565.wmf

 

 

 

 

j0172486.gif

 

 

 

 

20.3.2009

Olen jo jonkin aikaa tuntenut kummallisia tuntemuksia mahassa ja tänä iltana emäntäni tunsi ensimmäisen kerran, että PENNUT LIIKKUIVAT mahassani, vau, nyt sen oikein tajuaa, että sieltäj0236316.gif on tulossa oikeita pieniä hauvavauvoja. 

 

 

hertan_masu_2.jpg

Näissä kuvissa on n. 2 viikkoa synnytykseen.

hertan_masu_3.jpg

hertan_masu_4.jpg

22.3.2009

Tänään keittiön nurkkaan ilmestyi tuollainen laatikko ja minulle sanottiin, että minun pitäisi nyt totutella siihen laatikkoon, koska minun kuulemma pitäisi synnyttää pennut siinä laatikossa. Minä olin kyllä itse ajatellut ilman muuta, että minä saan tehdä ne emännän sänkyyn, eikös ihmislapsetkin synny sängyssä? No, ehkä siitä voidaan vielä neuvotella.

hertta_22.3.09_005.jpg

 

28.3.2009

Nyt alkaa olla enää n. viikko synnytykseen (pari päivää enemmän ehkä). Nisistäni tulee jo maitoa, kun puristaa. Masuni ei ole kuulemma kasvanut ihan niin paljon, kuin olisi kuvitellut, eli ehkä sieltä ei sitten ole tulossa ihan niin montaa vauvelia, kuin jossain vaiheessa ajateltiin, mutta muutaman päivän päästä ollaan sitten viisaampia senkin asian suhteen.

hertta_28.3.09_003.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Näissä kuvissa on n. viikko synnytyseen.

hertta_ja_Katja_011.jpghertta_28.3._014.jpg

 

 

 

hertta_ja_Onni_015.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onni tässä siunailee, että kuinka ihmeessä minä olen päästänyt itseni lihomaan näin muodottomaksi. Se kun ei miehenä oikein taida ymmärtää näitä "tyttöjen juttuja". 

1.4.2009

Nyt on enää muutama päivä jäljellä ja nukkuminen onnistuu helpommin näin selällään maaten.

hertta_3.4.09_006.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

   3.4.2009

Nyt alkaa jo jännittää, saammekohan ensi yönä nukuttua.

hertta3.4.09_005.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.4.2009

Ei vielä mitään uutta, viime yö meni ihan normaalisti nukkuessa ja aamulla ruokakin maistui hyvin, saa nähdä meneekö maanantaihin asti, ennenkuin mitään tapahtuu..?

5.4.2009

Viime yökin meni rauhallisesti, mutta aamulla ruoka ei enää hirveästi kiinnostanut. Aamulla lämpöni oli 37.3, joka viittaa siihen, että vuorokauden sisällä pitäisi jotain ruveta tapahtumaan, koska lämpöni on selvästi laskusuunnassa :) Onninkin mielestä minä tuoksun jo jotenkin "oudolle".

6.4.2009 klo 9.30

Vielä ei mitään uusia uutisia. Yö meni läähätellessä ja sama jatkuu, eli synnytyksen avautumisvaihe on menossa, toivottavasti ennen iltaa olisi jo jotain tulosta tullut, niin saisi Wilho-isä nimipäivälahjan.

6.04.2009

hertta_ja_pennut_029.jpg

Jä tässä on sitten tulos pitkästä odotuksesta. 3 tyttöä ja 2 poikaa, joista tosin yhdestä tytöstä jouduttiin luopumaan kitalakihalkion vuoksi. Nyt siis jäljellä 2 terhakkaa tyttöä ja 2 potraa poikaa.

Pentujen kuulumisia voi sitten lukea pentujen omilta sivuilta